CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

7 futam, amik nem kaptak elég figyelmet
Halásszunk egy kicsit az elfeledésben

Sziasztok!

Amikor unatkozok, néha vissza akarok nézni egy futamot, de néha nem tudom, hogy melyiket szeretném, mert nem mindig kívánom meg például a 2012-es Brazil futamot vagy a 1999-es Európai Nagydíjat, hanem egy olyant, ami jónak számít, vagy legalább is az átlagost üti meg, de szórakoztasson, kössön le.

Amikor neten utána nézek az "alulértékelt" futamoknak, néha olyan cikkeket találok, hogy a belemet is kirögöm, főleg mikor berakják a 2011-es Kínai Nagydíjat és a 2012-es Európai Nagydíjat alulértékeltként, holott a Racefansnál a legmagasabb pontokat üti. Kedvenc érvem emellett, hogy "miért csak a 6. legjobb? Simán top3, uNdErRaTeD". Tehát meghoztam a saját kritériumjaimat, ami által Ti is leírhatjátok a saját alulértékelt futamaitokat. :)

Kritériumok:

  • Racefans mérések alapján nem ütheti meg a 7.25 pontot, csak az az alatt lévők lehetnek bent! Ha tényleges alulértékelt futamokat akarunk nézni, akkor ne egy magasra értékeltet nézzünk, hanem rejtett kincseket. :) Kivéve: 2008 Szingapúr, 2008 Japán, 2010 Német, 2018 Orosz, 2019 Kanada, mert arányosan sokkal magasabb 1-es szavazatot kaptak a az eredeti pontszámnál, így befolyásolva van az értékelés.
  • Mindenképp írd le az okát hogy miért érdemes megnézni. Úgy nehéz elkezdeni hogy pontos okot nem tudunk rá mondani hogy megnézze bárki is legalább egyszer.
  • Mivel releváns eredményeket csak a Racefansból lehet tudni, ezért a 2008 előtti futamok nem lesznek benne sajnos.

b-start-bahr-2012-2.jpg

Akkor bele is vágnék!

  • 2012-es Bahreini Nagydíj - A sikeres 2012-ban sok érdekes verseny született. Inkább a Brazil Nagydíjat, Európai Nagydíjat és az Abu-Dhabi Nagydíjat szokták emlegetni a sok közül, de a bahreini verseny kevés népszerűséget kapott, pontosan 6.904-et ért el pontilag. Nyilván, nem volt sok emlékezetes momentum, de a Lotus hajrája és a sok csata képes ébren tartani az embert. Volt olyan jó mint a szezonnyitó.
    Racefans értékelés : 6.904
    Saját értékelésem : 7

  • 2010-es Maláj Nagydíj - A másik népszerű szezonban is volt egy olyan futam, ami kevés figyelmet kapott annak ellenére, holott sok csatát láthattunk. A két Ferrari és a két McLaren hátulról jöttek felfele, emellett sok technikai meghibásodások miatt sokan kiálltak. Ritka az olyan verseny, ha négy erős pilóta hátulról kezd, emiatt nem unatkozhattunk egy percig sem.
    Racefans értékelés : 6.684
    Saját értékelésem : 8

  • 2012-es Szingapúri Nagydíj - Újabb 2012-es csoda, ami az egyik legkevésbé népszerűbb a listán. Hamilton az élről való kiesése után bekövetkezett a káosz. Jó pár ütközés, harc és SC bolondította meg a versenyt. Schumacher szingapúri átka folytatódott, emiatt megint összejött a mezőny. Hülkenberg sérült autóval futotta meg a leggyorsabb kört. És a verseny fénypontja az volt, mikor Massa megelőzte Sennát egy lehetetlen helyen a lehető legveszélyesebb módon. Számomra eddig ez volt a legjobb szingapúri futam.
    Racefans értékelés : 5.998
    Saját értékelésem : 9 - Tudom, hogy furcsa nektek ez a szám, de ha engem szórakoztatott, akkor nyugodtan elmondhatom a véleményem.

  • 2009-es Maláj Nagydíj - Rosberg nagyszerű startot vett, de a kiállások után Button állt az élen. Alonso szépen védekezett a nehéz autójával és a Kerssel. Raikkonen túl hamar rakta fel az extrém esős gumikat, emiatt sokat esett hátra. Az első eső gumira váltás után a rossz motorral hajtó Hamilton és Webber két körön át egymás nyakán voltak. Glock volt az egyetlen aki interekért ment ki, így a győzelemért hajtott, majd a heves esőzéskor elsőnek állt ki extrém esőért. Egyedül Heifeld maradt a közteseken, így dobogóra állhatott a félbeszakított futamon. Vettel, Fisichella és Buemi kicsúsztak a szakadó esőben. Nem indították újra a versenyt, de tömény akciót láthattunk.
    Racefans értékelés : 5.284
    Saját értékelésem : 8,5

  • 2018-as Japán Nagydíj - Sok harc, Vettel kétszer kipörgött és néhány ütközés az, ami miatt élvezhető a verseny. Még elnéztem volna egy ideig, mivel érdekelt hogy mi lesz az eredmény.
    Racefans értékelés : 6.77
    Saját értékelésem : 8

  • 2018-as Mexikói Nagydíj - Még egy 2018-as futam, ami kikerülte az emberek figyelmét. Ez volt azok kevés versenyek egyike, ahol a gumik kulcs szerepet játszottak. Sokan szenvedtek és többször kellett kiállniuk. Gasly és Vandoorne hoztak nagyon szép eredményeket, Ricciardo sajna a pole pozíciója után nem sikerült befejeznie a versenyt. A Mercedesek szenvedtek különösen, amíg a Red Bull csak úgy szárnyalt.
    Racefans értékelés : 6.72
    Saját értékelés : 9

  • 2014-es Ausztráliai Nagydíj - Az első V6 hibrid hétvége igencsak különleges volt, főleg a futam. Hamilton és Vettel egyből lerobbantak, Kobayashi meg kilökte Massát, így három erős autó is kiesett az első körökben. Rengeteg technikai probléma hátráltatta a versenyzőket, Bottas a fallal találkozás után visszajött a pontszerzők közé. McLaren egyetlen dobogóját gyűjtötte be a két versenyzőjével miután Ricciardot kizárták szabálytalan üzemanyag használat miatt. A vége felé kissé laposak voltak az izgalmas, de a nagy részén sok akciót láthattunk.
    Racefans értékelés : 6.89
    Saját értékelésem : 8

 

Frissítés a poszt kirakása után pár órával:

Nem vettem észre, hogy a 2009-es Maláj Nagydíjnál is túl sok 1-es és 2-es pontszámot kaptak, ami ütközik a kritériumokkal. Bocs a késői észrevételért! Emiatt kiengesztelésképpen ajánlom a 2009-es Német Nagydíjat, ami kereken 7-est kapott. Egy nagyon jó futam volt, a szezon egyik legjobb futama lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr1216267958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása