CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

A (második) legutáltabb Tilkedrome, a látványpornós Abu Dhabi
I don't like Abu Dhabi but the Abu Dhabi likes me

Sziasztok!

Az év utolsó futama következik. Hamilton vissza tért, Russell vissza ment a Williamshez és Aitken visszament tartalékosként. A helyett, hogy Lewis egy újabb polet zsebelt volna be a szinte abszolút Mercedes által uralkodott pályán, Verstappen aratta le a babérját és Norris is felkerült a negyedik helyre kevesebb mint három tizeddel.

4q4qa9.jpg

A pálya

Nem igazán népszerű a rajongók körében, nem sok érdekes futamot adott nekünk, mivel nehéz rajta az előzés -2009-ben a futamon 6(!) előzés történt, 2010-ben pedig Alonso beragadt a jóval lassabb Petrov mögé -, a vonalvezetés is gyenge és igazából csak egy látványpornó, ami miatt értékelhetőbb mint Sochi. Habár szerintem nem olyan rossz, játékokban élvezetes, van egy különös flowja. Habár személy szerint ha az első szektor végén lévő sikánt kivennék és ha a 16-os kanyar ahelyett, hogy az 17-hez vezetne, inkább a 20-hoz kötne ki, akkor láthatnánk egy városi Red Bull Ringet, mivel olyan egyszerű lenne és sokkal több előzést is láthatnánk. Utóbbi elgondolást igazából az a nagy hotel akadályozza, emiatt egy kissé élvezhetetlen szektort csináltak, amivel csak elveszi a csaták, oda-vissza előzések sorozatát. Vagyis az első két szektora élvezetes, de a vége elrontja, de nem olyan vészes, mint ahogy azt hangoztatják.

Az eddigi versenyek
Futam értékelések alapján működik az értékelés

2009 - Hamilton sima győzelmét egy technikai probléma akadályozta meg, emiatt egy sima Red Bull - Brawn első négyest láthattunk. Kobayashi és Buemi nagyszerűen versenyezek és taktikailag is érdekes volt, igaz hogy csak hat előzést láthattunk, de azok szépeknek mondhatóak. Nem az év futama, de tetszett.

2010 - A híres 2010-es szeon, ahol az utolsó futamon úgy érkeztek meg, hogy négyen harcoltak matematikailag a címért, a két megbízhatatlan Red Bull, a kiegyensúlyozott Alonso és Hamilton. Habár izgalmilag nem volt a toppon, Webber és Alonso beragadtak a Renaultok mögött és lényegében emiatt a futam miatt jött létre a DRS. Megéri megnézni.

2011 - Vettel egy furca defekt után kiállt az első körben és habár történt ez-meg-az dolgok, de Hamilton simán megnyerte a futamot és a legérdekesebb pontja a versenynek meg az, hogy a gyengélkedő Williams a mezőny végéről indulva szépen előre jöttek, de sajna pontot nem szereztek. Alonso kicsit megütötte magát mikor kicsúszott a hármas kanyarról, de ténylegesen érdekes dolgok nem történtek.

2012 - A legjobb Abu Dhabi Nagydíj eddig. Hamilton mégegyszer utolérte a balszerencse az élről, Vettel harmadik lett a boxból rajtolva és Grosjean is szépen ment amíg a Perez által balesetbe nem keveredett, kaotikus rajt, szép csaták, Rosberg relült és Kimi először nyert a Lotussal.

2013 - Kicsit hasonlóan indult a 2013-as, Kimi a végéről indult, de az első körben kiesett, így gyakorlatilag az egyetlen izgalmi forrás kimúlt, utána nem sok minden történt.

2014 - Az egyetlen dupla pontos évzáró futama Hamilton és Rosberg között zajlott a bajnoki harc, de a német műszaki gondok miatt pontot se szerzett. A Red Bullok 2012-es módra zárkóztak fel és Caterham az utolsó versenyét teljesítette.

2015 - A parádés első tíz kör után nem sok minden történt. Néha Vettel, néhol Verstappen bravúrozott, de nem egy emlékezetes verseny.

2016 - Újabb Hamilton-Rosberg ütközet, amiből a német jött ki győztesen. Az első hat helyen állandó harcok folytak, pedig Verstappen kiforgott és úgy kellett előre jönnie egy másik stratégiával. Button utolsó(előtti) versenyén a jobb első felfüggesztése feladta a szolgálatot.

2017 - A szezon második legrosszabb futama az orosz után, de így is benne van az évtized legrosszabb futamok Top5 listában. Az egyetlen jó pontja a Stroll és Grosjean közötti párharc volt, de inkább kerüld, messziről.

2018 - Szemerkélő eső közbeszólt, de ténylegesen nem igazán. Hülkenberg felborult és lógott mint egy tehén, Kimi leállt, és az első fele szórakoztatott, de a második már gyengére sikerült.

2019 - Elromlott a DRS, és a turbulens levegő + nem túl előzékeny pályán nem történt hű de sok minden, de a végén láthattunk szép előzéseket.

Mi várható?

Valószínűleg a Mercedes letekerte a motorjait, hogy ne robbanjanak le futam alatt, Verstappen ha nem rontja el a rajtot, akkor győzelemmel fejezheti be a szezont, Albon ha nem brillírozik valamit, akkor egy ideig nem láthatjuk a Forma 1-ben. Perez az új motorja miatt a végéről indul, emiatt feljebb tekert motorral hajthat előre. De mint láthatjátok, minden évben van valami balszerencse a futamon, szóval lehet hogy nem ez lesz a legélvezetesebb versenye, de hogy a deus ex machina közbe szól, szinte tuti.

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr3916324292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása