CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

Kaotikus pilótacsere ellenére is csak Bahreini vonatozást láthatunk?
A rendhagyó szezonjának a redhagyó versenyhétvégéjének a rendhagyó esetek lehet a szezon összefoglalója?

Sziasztok!

Grosjean balesetével kapcsán még terveztem egy véleményt írni, de mivel nagyon hosszúnak fog ígérkezni, ezért lehet hogy az Abu Dhabi futam után fogom majd csak kiadni. Emiatt inkább megcsinálom a kedvcsinálót előbb, eredetileg nem ezt terveztem volna, de pár dolog miatt érdekesnek találom inkább ezt megírni. Az időmérő után írom le ezeket, szóval van némi kiinduló alapunk.

skysports-george-russell-lewis_5192626.png

Russell Hamiltont helyettesíti. Mit várhatunk?

Hamiltonról mint kiderült, elkapta a koronát, kell egy helyettesítést, gondoltam hogy nem fogják csak úgy eltitkolni mint Strollnál. Egy hétvégéről lesz szó valószínűleg, mivel csak 10 napos a karantén, emiatt az Abu Dhabi Nagydíjra visszatér, de egy verseny erejéig Russel helyettesíti.

Russel a kis kategóriákban szárnyalt, simán megnéznék egy Verstappen-Leclerc-Russel, meg esetleg még egy Pourchaire-rel vegyítve szép csatát a bajnokicímért, de a Williams hátránya, a Ferrari gyengélkedése és a Red Bull bizonytalansága miatt - na meg természetesen a Mercedes dominancia miatt - nem láthatjuk egyelőre.

Hogy mi várható?

Mivel "friss a hús", nem garantált hogy egyből nyerni fog, Kobayashi-Verstappen féle bemutatkozás és Leclerces-Hamiltonos első éves kiváló teljesítmény nagyon ritkák, Kimi se győzte le egyből Coulthardot. Meg van rá az esély, de nem garantált. Tehát egy futamból nem lehet annyi mindent kiszűrni, kivéve ha Bottas nem rontja el vagy Verstappenék nem találják el a beállításukat.

Ki vagy te, Pietro Fittipaldi?

Az ő története is érdekes. Jól indult a karrierje, de egy idő után beszürkült és lassan beleszürkült a motorsport világába és vélhetőleg az öccse is hasonlóan fog járni. De most kapott egy lehetőséget Grosjean helyett és talán leszűrhető, hogy miért ennyire szürke pilóta, habár szerintem nem olyan vészes.

Mi várható?

Nagy eséllyel nem veri meg Magnussent, de ha megveri úgy, hogy Magnussen nem hibázik, akkor talán 2022-re szerezhet állást. Nem látok rá reális esélyt, de érdemes rá is figyelni.

A legnagyobb kérdőjel, Jack Aitken

Jack Aitken mindig is kérdéses volt számomra. Sose nyújtott érdekes teljesítményt mióta a GP3 és F2 világában benne van, de valahogy mindig furcsa helyzetbe hozta a sors. Kétszer volt Russell csapattársa, akitől kikapott, rajta kívül tényleg érdemleges csapattárs nem sok volt. 2019-ben három csapattársat is talált, akiket elvert, idén pedig Samaiat kapta, aki nem túl acélos rivális. Tehát nyújthat meglepetéseket, anno Latifi is hasonló helyzetbe került.

Mi várható?

Tőle várható el a legkisebb esély arra, hogy meglepetést nyújtson, de ne igyunk előre mérget, mivel rendes referenciája még nem volt. Lehet hogy simán elveri Latifit, de az is lehet, hogy a végén fog kullogni öt kör hátránnyal, emiatt is tartom egy nagy kérdőjelnek a félig angol- félig koreai pilótát, míg a másik kettőnél van egy kiindulási pont.

Izgalmas verseny vagy vonatozás lesz?

Van egy jó pályánk sok-sok egyenessel, emellett a három pilóta változás hozhat valami meglepetést is, de izgalmilag vannak kérdéseim. A Forma 2-es főfutamán látszott a probléma is. Az eleje izgalmas volt, de az utolsó hét körén kívül unalomba fulladt a verseny. Az oka egyszerűen az, hogy hiába kezdesz közelíteni az egyenesben, van néhány kanyar, ahol ugyanúgy kapják a turbulens levegőt, így abban a néhány kanyarban időt veszít az üldöző és ha az előtte lévő nem hibázik, akkor nem fogja utolérni. Monzában is hasonló szituációt láthattunk, hogy amíg meg nem történt a káosz, addig csak vonatozást láthattunk, holott Monza... egy nagy egyenes.

Tehát ha nem történik valami szokatlan, addig versenyről ne nagyon álmodjunk, viszont Russell lehet megszorongatja Bottast, Verstappen pedig a Mercedest. Rövid egy kör, így nem nagyon szakadhatnak le a harmadik körig, amíg meg nem jön a DRS. Zhou sem tudta megelőzni Tsunodát az utolsó körben, holott friss lágyakon körözött.

Tehát vannak kétségeim, de mindenesetre emlékezetes marad, hisz egy tehetséges pilóta végre esélyt kap egy nagy csapatnál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr6816317088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása