CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

F2 2021 összefoglaló
(Abu-Dhabi Nagydíjig folyamatosan frissül)

Sziasztok!

Már tavaly magamnak összegyűjtöttem magamnak a tavalyi futamok értékelését a telefonomon, de majd egyszer azt is megcsinálom, de először az ideit kezdem el készíteni, hogy ebből is legyen egy összefoglaló. Már 2016-ban elkezdtem folyamatosan nézni (mert előtte nem nagyon mutattak futamokat a tévében, csak néha--néha), így gondoltam ebből is csinálok egy összefoglalót, és természetesen a Forma 3-ból is fogok ilyent csinálni, illetve a W Seriesből is megcsinálom ha leadják majd a tévében.

Egy kis ismertető, változtattam a színszabályon, inkább a szöveget emelem ki egy színnel, mert a betűkön nem annyira látszik néha, hogy milyen színű pontosan:

Sötétzöld - Kiváló
Zöld - Jó
Sötétkék - Átlagon felüli
Szürke - Átlagos
Sötétszürke - Átlagon aluli
Narancs - Rossz
Piros - Nagyon rossz
Fekete - Nem besorolható

S1 - Első sprintfutam
S2 - Második spirintfutam
F - Főverseny
* = Az eredmény még változhat
! = Változott a véleményem
? = Vannak kétségeim

si202011280073_news-scaled.jpg

  1. Bahreini Nagydíj F - Schwartzman megint balesetet okozott és ezúttal Nissany esett ki, de Deledda is kiált, Zendelinek meg megint balszerencsés futama volt. Az élért kemény taktikai csata alakult ki, de Petecof autójában elindult a tűzoltó berendezés (az elmúlt két évben ez már a harmadik eset), ami először VSC, utána rövid SC fázis követte. Vershoor tűnt győztesnek, de Zhou megelőzte, utána pedig Ticktum, Piastri és Lawson harcoltak ellene, de Piestri kiesett miután Ticktummal ütközött. Schwartman is remek felzárkozást mutatott, hetedik lett.
    A futam legjobb versenyzője : Dan Ticktum - A végén még meg is előzhette volna Zhout.
    A futam legrosszabb versenyzője : Guilherme Samaia - Az előző két versenyen jobban teljesített.
    Jutalom nélküliek nyertese : David Backmann - Nem tudta megelőzni Nanninit, így ezt a versenyt pont nélkül zárja
    A báránybőrbe bújt farkas : Robert Schwartzman - Szó szerint egy farkas volt, az elején harcolt, hátraesett az áthajtásos után, majd a hetedik helyre csattant mint tojás a serpenyőben.

  2. Bahreini Nagydíj S2 - A rajtbaleset után egész sok csata alakult ki, Zendeli a Lungaarddal való ütközés után defektet kapott és később kiált, majd később Drugovich a csata közepén kiütötte Lawsont és bejött a SC. Azután elég komoly csata alakult ki, mivel a fél a fél mezőny kiállt a boxba lágyakért és sokáig Zhou vezetett, de végül Piastri nyert, Vips meg a győzelmi csata közepén technikai okok hátráltatták és az utolsó helyre vissza esett.
    A futam legjobb versenyzője : Yuri Vips - Egyértelmű, csak a technika közbe szólt.
    A futam legrosszabb szereplése : Gianluca Petecof - Ez az első hétvége nagyon gyengén indul.
    Jutalom nélküliek győztese : Matteo Nannini - Még okozhat meglepetéseket később, nem egy ős tehetség, de kinézek belőle érdekes dolgokat.
    A báránybőrbe bújt farkas : Marino Sato - Mit keres a nyolcadik helyen?

  3. Bahreini Nagydíj S1 - Az új versenyhétvége formátum először mutatkozott be és érdekes futamnak nézhettünk elébe, az első pár kör is erről árulkodott, de hihetetlenül unalmas volt. Mindenki beált egy-két másodperc környékére és egymás mögött vonatoztak. Lawson erős bemutatkozást nyújtott, illetve Beckmann is szépen tartotta magát. Samaia egész tűrhetőnek tűnik, Drugovich hátra esett és Vips valamennyire felzárkózott. A Dallara meg még mindig nem tud megbízható autót építeni.
    A futam legjobb versenyzője : Liam Lawson - Sose emelkedett ki számomra a F3-ban, fordított rajtrács ide vagy oda, azért mégis csak meg lepett.
    A futam legrosszabb szereplése : Alessio Deledda - Még az alacsony elvárást sem tudta teljesíteni.
    Jutalom nélküliek győztese : Bent Viscaal - Semmi meghökkentőt nem csinált.
    A báránybőrbe bújt farkas : Robert Schwartzman - Nagyszerűen rajtolt a tizenegyedikről és az ötödik helyre felért.

 

Az év versenyzője* : Liam Lawson (1), Yuri Vips (1), Dan Ticktum (1)

Az év legrosszabb versenyzője* : Alessio Deledda (1), Gianluca Petecof (1), Guilherme Samaia (1)

Az jutalom nélküliek nyertese* : Bent Viscaal (1), Matteo Nannini (1), David Beckmann (1)

Az év farkasa* : Robert Schwartzman (2), Marino Sato (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr7816481918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása