CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

F1 2021 összefoglaló
(Abu-Dhabi Nagydíjig folyamatosan frissül)

Sziasztok!

Végre elérkezett ez a poszt is, Nem sok szabály módosítás történt, de jöhetnek érdekes dolgok.

Egy kis ismertető a futam értékeléseknél:

Sötétzöld - Kiváló
Zöld - Jó
Sötétkék - Átlagon felüli
Szürke - Átlagos
Sötétszürke - Átlagon aluli
Narancs - Rossz
Piros - Nagyon rossz
Fekete - Nem besorolható

SGP = Szuperfutam
* = Az eredmény még változhat
! = Változott a véleményem
? = Vannak kétségeim

racefansdotnet-21-03-28-16-19-33-14.jpg

 

  1. Emilia-Romagna Nagydíj - Az esős rajt után Verstappen lerajtolta Perezt és Hamiltont és átvette a vezetést. Latifi megcsúszott majd a rossz visszaérkezése miatt Mazepinnek ütközött és kiesett. A SC alatt Schumacher is találkozott a fallal a boxbejáratnál, emiatt bezárták a boxot és csak később állhatott ki légterelő szárnyért. A felszáradó pályán lassan mindenki áttért a slickekre. Hamilton kicsúszott mikor Rusellt le akarta körözni, aki később Bottassal ütközött és le kellett ideiglenesen inteni a futamot. Ezután szép csaták vette kezdetét, többen is hibáztak és a verseny után több büntetést is osztottak ki.
    A nap legjobb versenyzője : Max Verstappen - Nagyobb hiba nélkül teljesítette a futamot és simán győzött
    A nap legrosszabb szereplése : Valtteri Bottas - Eleinte azt hittem hogy ő a hibás a Russell balesetben, de egyébként egy versenybaleset volt, ennek ellenére féltávon egy Williamssel küzdött és csapattársa kishíjján lekörözte.
    A jutalom nélküliek győztese : Sergio Perez - Erős DRS ide vagy oda, mivel a két Alpine nem tudta megelőzni Raikkönent, ezért esélye sem volt az előzésre, pedig szépen ment viszonylag, a rajtja sem lett annyira fényes meg egyszer kicsúszott, de egész jól ment. Viszont eléggé WTF mikor kicsúszott a SC mögött és visszavette a helyét, emiatt kapott egy tíz másodpercest, de amikor Raikkönen csinált hasonlót de nem vette vissza, akkor meg egy harmincast kapott.
    A báránybőrbe bújt farkas : Pierre Gasly - Az esőgumival való vergődés után egész jól szerepelt.

  2. Bahreini Nagydíj - A meglepő időmérő eredmény után egy izgalmas rajttal kezdődött, de Mazepin beleállt a falba (SC után Schumacher megpördült), és rengeteg helyezkedést láthattunk az első felében, a második felében pedig inkább a taktikázás volt a színtéren. Gasly próbált előre jönni miután ledarálta az első szárnyát, Tsunodának viszont sikerült a pontszerzés. Vettel bele ment egy felesleges akcióba, ami inkább csak hátráltatta később.
    A nap legjobb versenyzője : Sergio Perez - Miután lerobbant, végül is el tudott indulni és simán előre tört az ötödik helyre.
    A nap legrosszabb szereplése : Sebastian Vettel - Nem indult rosszul, de az Oconnal való ütközés elég nagy blama volt. Emlékeztetett a 2017-es Bahreini Nagydíjra, amikor Sainz belerongyolt Strollra.
    Jutalom nélküliek nyertese : Kimi Raikkönen - Nagyon jól tartotta magát, jó látni hogy pontokra van esélye az Alfa Romeonak is.
    A báránybőrbe bújt farkas : Yuki Tsunoda - A rossz rajtja után feljött a kilencedik helyre. Nagyszerű felzárkózás tőle, emlékeztet Kobayashi bemutatkozására.

  3. Spanyol Nagydíj - Verstappen és Hamilton csatája lekötötte az embereket az egész futamra, és habár nem volt tele fej-fej melletti akciókkal, egy élvezetes futamot kaptunk. Tsunoda korán kiesett és Gasly a büntetés ellenére pontot szerzett.
    A nap legjobb versenyzője : Pierre Gasly - A büntetés ellenére szépen felzárkózott.
    A nap legrosszabb szereplés : Fernando Alonso - Volt már jobb hazai nagydíja.
    Jutalom nélküliek győztese : Lance Stroll - Semmi extra.
    A báránybőrbe bújt farkas : Daniel Ricciardo - Első kiemelkedő futama a McLarennél.

  4. Portugál Nagydíj - Hamilton az elején lévő bukdácsolások ellenére megnyerte a futamot. Raikkönen az első kör végén neki ment Giovinazzinak és ki jött a SC. A lecsillapodó utolsó körök ellenére Verstappen-Bottas-Perez a leggyorsabb körért hajtottak amit Verstappen szerzett volna meg, de az utolsó előtti kanyarban leszélesítette a pályát így elvették tőle a plusz pontot.
    A nap legjobb versenyzője : Lewis Hamilton - Az elején bukdácsolt, majd a harmadikról előre tört.
    A nap legrosszabb szereplése : Nikita Mazepin - Nem ismeri nagyon a kék zászlót, a tempót meg pláne nem.
    Jutalom nélküliek győztese : Carlos Sainz Jr. - Nem sikerült jól a taktikája, így az ötödikról hátraesett.
    A báránybőrbe bújt farkas : Daniel Ricciardo - Pontot tudott szerezni a tizenhatodikról.

  5. Monacoi Nagydíj - Leclerc váltója meghibásodott, így Verstappen kihívás nélkül nyert, főleg miután Bottas anyacseréje beragadt. Gyakorlatilag nulla előzést láttunk és a futam egyetlen érdekes pillanatában is Stroll sikán bevételével és Perez kiállásával foglalkoztak.
    A nap legjobb versenyzője : Sebastian Vettel - A boxból kijövet megharcolt az ötödikért.
    A nap legrosszabb szereplése : Yuki Tsunoda - Semmi nem sikerült a futamon.
    Jutalom nélküliek győztese : Kimi Raikkönen - Egy jó rajt után ott ragadt ahol van.
    A báránybőrbe bújt farkas : Lance Stroll - Egy alternatív stratégiája miatt több helyet átlépett.

 

Az év versenyzője* : Sergio Perez (2), Max Verstappen (1), Lewis Hamilton (1), Sebastian Vettel (1)

Az év legrosszabb versenyzője* : Sebastian Vettel (1), Valtteri Bottas (1), Fernando Alonso (1), Nikita Mazepin (1), Yuki Tsunoda (1)

A jutalom nélküliek győztese : Kimi Raikkönnen (2), Sergio Perez (1), Lance Stroll (1), Carlos Sainz Jr. (1),

Az év farkasa* : Daniel Ricciardo (2), Yuki Tsunoda (1), Pierre Gasly (1), Lance Stroll (1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr5816435418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása