CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

Monaco, a Forma 1 tiarája
We're rehabbed and we're ready for our fifteen minutes of shame

Halihó!

Bocs hogy nem jelentkeztem sokáig, múlt héten nem volt sok kedvem írni (azonban Lostot tudtam nézni), illetve a Portugál Nagydíj óta nem nagyon frissítettem az összefoglalót sem, viszont azt tudom mire fogni, nem volt sok időm és készülődtem vissza koliba és telefonról nem szeretek nagyon írni, max egy-kettő kommentet és ott nem tudom ellenőrizni a helyesírásom. És nem rég engem beoltottak orosz vakcinával, Bill Gates tudni fogja hogy naponta hányszor iszok vizet és hét fokba egy szál rövidnadrágba és egy pólóba megyek ki, emellett folyamatosan az orosz himnuszt hallgatom és természetesen az utcáról vittek be lekötözve és egy traktor méretű tűt belém dartzoztak. Egyébként viszonylag simán ment, pont annyit késett a vonat hogy beértem időbe és nem éreztem semmilyen mellékhatást.

Viszont visszatértem egy rövid poszttal, a Forma 1 legnevesebb nagydíjával, a Monacoi Nagydíj, elborult pálya vonalvezetésű, bonyolult és trükkös kanyarokkal tarkított, gyakorlatilag zéró előzési lehetőségekkel rendelkező aszfaltcsíkkal rendelkező pálya.

3719.png

Első nagy hír hogy a McLaren egy nagydíj erejéig lecserélte a festését, és habár nekem az eddigi narancs-kék kombó is ütött, de a Gulf színezés fantasztikus! Kicsit túl rikító, de ilyen festést se láttunk még Forma 1-ben mostanában.

Leclerc az időmérőn összegyűrte az autót mikor a második gyors körén ment. Nem tudom hogy melyik a nagyobb kérdőjel, az hogy Leclerc miért ilyen balszerencsés Monacoban vagy hogy mit keres egy Ferrari az élen önerőből, miközben a Mercedesek egész hétvégén szenvedtek? Mondjuk 2018 óta először használja a Ferrari a leszorító erőt, mert egy ideje sose arról voltak híresek, hogy nagy leszorítóerő csomaggal támadnának, de idénre kénytelenek voltak, tavaly az egyetlen előnyük a motorerőt leszabályozták, és hát egy rossz kasztni, egy semmilyen aerocsomag és egy gyenge motor nem sok csodát lehetett velük művelni.

Sokan támadják hogy unalmas versenyeket hoz a pálya, amiket nem tagadom, 2010 óta volt két jó futam, pár átlagos vagy átlagon aluli, míg a többi unalmas és vontatott, de eleve más a karakterisztikája egy Hungaroringhez képest. Eleve városi pályát nehéz úgy kialakítani, hogy izgalmas versenyek legyenek meg ne csak derékszögű kanyarok legyenek és a szűk kialakítási hely miatt ha egy más típusú pályát készítenek, abból születnek olyanok mint Las Vegas, Dallas, Detroit, Abu Dhabi vagy Jeddah. Emiatt is volt egy hatalmas meglepetés, hogy a Miami pályavonala igazán tetszetős, habár sokan olyanért szidják, amiért meg COTÁt istenítik és az a plagizálás, de ez egy másik téma. Konklúzió, nehéz egyedi és izgalmas városi pályát építeni.

Az előző Monacoi Nagydíjak összefoglalása 2010-től:

Borzalmas Rossz Átlagon aluli Átlagos Átlagon felüli Kiváló

2017

Button ideiglenes visszatérése, Wehrlein fejre állt

2012

Rajtkáosz, szoros meccs az első helyért a végén, Schumacher majdnem poleja

-

2010

Alonso felzárkózása, Trulli és Chandock találkozása, Schumacher büntetése

2013

Massa balesete, piros zászló, Perez és Raikkönen ütközése

2016

Hamilton és Verstappen gumimágiája, Rosberg szenvedése, ütköző Sauberek

2011

Gumiháború, piros zászló, Hamilton balhéjai

2018

Első olyan futam, ahol az első hat helyezett ahol ugyanabban a sorrendben célba értek, Leclerc fékhiba + baleset, Verstappen felzárkózása

- -

2015

Verstappen balesete, rosszul elhelyeszkedő Hamilton

2014

Bianchi és Marussia első pontjaik, Balszerencsés Raikkönen és Vettel

- -
- - - -

2019

Hamilton-Verstappen csata, rengeteg büntetés, Leclerc félresikerült felzárkózása

- -
- - - - - - -

 

Unalmasnak ígérkezett eleinte a hétvége, de a Ferrari kiváló teljesítménye még okozhat rengeteg meglepetést és vélhetően egy nem hétköznapi nagydíjat fogunk látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr3716569378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása