CrF1nge

"If you live with apes man, it's hard to be clean" - Marilyn Manson

Az igazi nevem Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell’emilia Romagna 2021 Nagydíj
Creator, preserver, destroyer, ask which one I am

(Azt hittem, hogy a 70-es évfordulói nagydíj a leghülyébb elnevezés, de azért ez sem kutya. Nem is tudom, hogy mire emlékeztet.)

Három hét várakozás után végre eljött egy újabb versenyhétvége, a balhék lecsillapodtak, és ez idő alatt sok minden történt. A hétvége programjait előre tolták, mivel a hétvégén temetik el Fülöp herceget, habár egyes konteósok szerint már rég meghalt Erzsébettel együtt, csak még nem tudódott ki a nagyon róóóóóóóóssz és góóóóónóóóóóósz kampós orrú bankárosok miatt akik a gyerekek vérét isszák amit a szuezi hajóban tároltak és Trump állította meg a hajót és parazitát raknak a maszkokba... Hagyjuk ezeket a mind fucker teóriákat, az én idegrendszerem is véges.

Nos, még mi történt? Kanada újra veszélybe került és Isztambult rebesgetik mint helyettesítőt, habár az a montreáli pálya már 20 éve a csőd szélén áll, szóval szerintem nem lesz nagy gond. A helyiek szerint lehet hogy esős lesz a hétvége Imolában, nem lenne rossz, de óránként változik az időjárási jelentések, úgy hogy fogalmunk sincs hogy mi lesz, de szerintem a szokásos száraz, napsütéses verseny lesz. Aztán Miami közelebb került a megrendezésre, de még mindig hevesen tüntetnek az amerikaiak, mert "F1 = rósz" és ezért ki kellett vágni fákat hogy fel tudják írni ezeket a táblára. Amíg az új riói pálya elleni tüntetések jogosak voltak (mégis csak egy eső erdőről volt szó), addig ezt csak nevetséges hisztinek tartom.

És egy erősen off-topicos hír, kijött a Sámán Király rebootja és mangahűen fog ezúttal haladni, így gyakorlatilag két rész alatt elég nagy különbségek volt a 2001-es változathoz képest, viszont ugyanúgy Hayashibara Megumi adja elő az openinget, ami mégis csak egy plusz pont és Anna hangját is adja és még mindig nagyon jó énekes és szinkron színész, mint amikor anno Lina Inversenek adott hangot a Slayersben. Ja, hogy ez senkit sem érdekel?

(Az eddigi részét még hétfőn írtam meg, de csak most értem rá befejezni a cikk megírását.)

xpb_1067444_1200px.jpg

 Mivel később írom meg a posztot, így hamar leírom még a futam előtt a mondanivalómat, így csak kettő dolgot említenék meg.

A pálya határok... már megint!

A hétvége előtt Masi azt nyilatkozta, hogy a versenyhétvége alatt nem fognak változtatni a pálya határokon, hogy ne legyen balhé mint a múltkor. És ez tartott a harmadik szabadedzésig, ugyanis reggel azt közölték, hogy az Aqua Minerali levágható és a Variante Altánál a külső sárga kerékvető a pályahatár. Igen, már megint segget csináltak a szájukból, de legalább a képernyőre vetítették hogy mindenki lássa, és a múltkor eléggé lehurrogott Wéber is elmagyarázta a változásokat. És mi a reakció az amúgy izgalmas időmérő után?

szanalmas_gyerekesseg_kakan_is_csomot_talal.png

Mivel nem a személyt támadom, hanem a vélemény kérdőjelezem meg, így egyéntől függetlenül minden nevet, képet kitakarok, főleg hogy amúgy a srác utána törölte a posztját mire rájött, hogy nincs igaza, vagy legalább is szerintem ez történt.

Nem sikerült lescreeshotolni a magyarázatát, mert addigra már törölte és nem tudtam megnyitni a többi kommentet a kommentek alatt (helló, szia szóismétlés), de az a lényeg, hogy még azt is hozzáfűzte, hogy nem tudja hogy melyik kanyarban történt és a képet egy másik csoportból guberálta össze, mert ugye a kákán is csomót kell keresni, és ráadásul egy olyan hibáért, amit Verstappen is elkövetett a harmadik szabadedzésen, csak mivel nem hagyta el ő sem a sárga kerékvetőt, így az ő ideje is megmaradt. Ez azért van, mert mindketten a Variante sikánnál tette meg ezt a lépést, a képen is látszik hogy ez nem a Piratella, mert akkor előre dőlne a kanyar, máshova néz az autó és ha a falakat és a festet aszfaltott nézzük, viszonylag nehéz a két kanyart keverni. Sőt, időmérőn is csak Latifit és Gaslyt büntették emiatt, mivel ők meg elhagyták rendesen a pályát. Így csak röviden ennyit az új hisztiről (mert erre már nem lehet mit mondani, mikor valaki úgy mond tényeket, hogy gyakorlatilag egy Google kereséssel szembeköphető). Szóval még ha összezavaró a pálya határok, azért ne találjunk ki alternatív valóságokat, és ha hibázol, akkor később nem fogod elkövetni. Meg elég rossz úgy alapozni az érvet, ha azzal támasztod alá, hogy amúgy nem tudod hogy miről van szó. De igazából más is elmagyarázta ugyanezt, röviden és a kelleténél nyersebben.

a_velemenyem_roviden.png

Mi lesz a futamon?

Nos, a rajtrács nagyon érdekesnek tűnik, ráadásul 60% esély van az esőre és igazán esős imolai verseny nem volt, maximum száradó körülmények uralkodtak. Viszont a sok egyenes ellenére nehéz az előzés, emiatt volt az, hogy Alonso nem tudta megelőzni Schumachert 2006-ban, a jelenlegi turbulens levegő problémái miatt meg tavaly láthattunk egy rémunalmas futamot, amit Verstappen pörgetett fel a defektje után. Magyarul izgalmasnak ígérkezik, de nem venném készpénznek hogy folyamatos egymás melletti akciót fogunk látni.

Ha Perez jól rajtol, akkor a lágy gumival elhúzhat a többiektől és akár még nyerhet is, aminek örülök, mert végre van még egy nagyon jó pilóta a Red Bullban, de rossz is, mert a Tippjáték versenyben az időmérő előtt egy Verstappen-Hamilton-Perez dobogót tippeltem Verstappen pole-al.

A McLaren erősnek tűnik, ahogy a Willaims is, Tsunoda felzárkózást fog mutatni, és az Alpine valószínűleg hátraesik. Szerintem. Aztán mi lesz, ki tudja.

És még egy hír, Miami futamot rendez, már a nyolcadik vonalvezetést kapja. Nem rossz, jobban tetszik mint Dzsidda, de a 12-13-14-15-16 kombináció ritka otromba.

new_project664_960px.jpg

És akkor jöjjön a kimondhatatlanul hosszú nevű Imolai Nagydíj!

A bejegyzés trackback címe:

https://crf1nge.blog.hu/api/trackback/id/tr2216502074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

CrF1nge

A Forma 1 önjelölt szakértőjének az oldala véleménnyel, érdekes posztokkal.

Friss topikok

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja

Utolsó kommentek

  • Retroka Sensei: @Ferenc Éri: Bárcsak lett volna :/ Mondjuk mostanában eléggé összekapkodom a cikkeket, mivel mind... (2021.11.14. 16:25) Perez, Verstappen amigoja
  • Ferenc Éri: Ehhez a cikkhez egy felessel (vagy kettővel) több kellet volna, akkor lett volna átlagos:) (2021.11.08. 13:34) Perez, Verstappen amigoja
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása